Budući da je turistička sezona započela, krenule su i klasične žalopojke vezane za (pre)visoke cijene smještaja, hrane i pića, a na temu su se osvrnuli i neki strani mediji koji su zamijetili da se mnogo toga promijenilo nagore otkako je Hrvatska uvela euro.

U online raspravama o cijenama i najpristupačnijim destinacijama Albanija je već neko vrijeme na glasu kao jedna od najatraktivnijih. Mnogi koji su posjetili Albaniju dijele svoja pozitivna iskustva, a iz godine u godinu sve je više turista, ne samo iz Europe već i Hrvatske, kojima je domaća ponuda postala preskupa. 

Ovo nije tekst u kojem ćemo uspoređivati domaće i albanske cijene ili atraktivnost lokacija i smještaja. Ovo je u prvom redu pogled na ono što se nudi desetak sati vožnje od Zagreba. Pretraživali smo ponudu na Bookingu i trudili se pronaći najbolje i trenutno dostupne smještaje, a koncentrirali smo se na to da ostanemo ispod sto eura i da smještaj izgleda koliko-toliko dobro. 

Što se cijena tiče, cifre navedene u tekstu odnose se na cijenu noćenja za dvije odrasle osobe i dijete u kolovozu. Stoga uzmite u obzir da cijene mogu biti niže ili više ovisno o broju gostiju i datumu. 

Cijeli članak, detaljne cijene i fotogalerije možete pronaći na: index.hr

Foto: Pixabay