Točnije, sve se vrti oko Raiffeisen Banke, koja je nedavno objavila poziv za odabir PR agencije, a u kojem banka traži usluge kriznog komuniciranja oko slučaja kredita u švicarcima.

Ništa to možda i ne bi bilo sporno da jedan od zadataka te agencije nije i “vršenje pritiska na Ustavni i druge sudove u Hrvatskoj“. Index piše kako u pozivu, koji je napisan na engleskom jeziku, doslovno stoji “Putting the pressure on the Constitutional and other Croatian courts”.

O slučaju koji je izazvao zgražanje javnosti popričali smo s Goranom Aleksićem, saborskim zastupnikom stranke SNAGA, koji se već godinama bori protiv bankarskog miljea.

“Ovo je samo nastavak nepoštenog poslovanja u Hrvatskoj, koji traje dugi niz godina”, smatra Aleksić. To je kazneno djelo, i svaka agencija koja bi prihvatila takav posao, bila bi podložna kaznenom progonu, istaknuo je saborski zastupnik.

U posljednje vrijeme sve češće angažiraju profesore s pravnih fakulteta koji pišu podneske na presude.

Za banke u Hrvatskoj Goran Aleksić nema niti jedne lijepe riječi. Štoviše, Hrvatsku udrugu banaka uspoređuje s kartelom, a najavio je da će i ovaj slučaj ponovo kazneno prijaviti jer u čitavoj priči itekako ima materijala za kazneno gonjenje.

Cijeli članak možete pročitati na: dnevno.hr

Foto: Pixabay