Radnici su bili zaposleni u Facebookovom uredu u Austinu preko posredničke agencije, a otkaze su dobili putem video poziva u kojem im je rečeno da ih je “odabrao algoritam”

Da algoritmi vladaju svijetom društvenih mreža smo znali, ali nismo znali da se koriste i za menadžerske odluke poput one o tome koje zaposlenike proglasiti viškom i otpustiti. Upravo to se nedavno dogodilo unutar Mete, u čijim su uredima Facebooka u Austinu (Teksas) zaposleni razni moderatori sadržaja. Oni tamo rade preko posredničke agencije Accenture, koja s Metom ima ugovor vrijedan čak 500 milijuna dolara godišnje za zapošljavanje najamnih radnika i slične usluge.

“Eci, peci, pec…”

60 radnika, koji su na taj način preko Accenturea radili za Facebook, prije nekoliko je dana otpušteno na prilično nehuman i neočekivan način. Pozvani su bili na videokonferenciju, na kojoj im je predstavnik Accenturea priopćio da će njihova radna mjesta biti ugašena 2. rujna, a da će plaću dobiti za razdoblje do 3. listopada. Ovakav oblik otkaza možda u današnje vrijeme i ne bi bio neobičan, da zaposlenicima nije pojašnjeno kako ih je za otkaze odabrao – algoritam.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay