Na američkom tržištu rada vodi se sve agresivnija bitka kompanija za stručne tzv. white-collar zaposlenike. Tržišni pritisak toliki je da je jedna od najvećih svjetskih kompanija – Amazon – odlučila udvostručiti plafon temeljne plaće za svoje korporativno osoblje. Do sada su plaće kao što su programerske bile limitirane na 160 tisuća dolara godišnje, a sada će neki moći zaraditi po 350 tisuća dolara.

Ta temeljna plaća u Amazonu dio je ukupnih primanja jer se uobičajeno zaposlenici nagrađuju dionicama s ograničenim glasačkim pravima (što se povećava kroz godine) te s različitim gotovinskim dodacima kako što su, primjerice, tipični ugovoreni bonusi.

Interni dokument Amazona ističe kako se nekoliko zadnjih godina suočavaju s kompetitivnim tržištem rada te su analizirajući različite opcije i ekonomiku njihovog biznisa zaključili kako moraju imati mogućnost privlačenja top talenata žele li biti konkurentni te su se zato odlučili na „…značajno više povećanje razina kompenzacija nego što inače radimo u jednog godini“.

To širenje prostora za povećanje plaće ne odnosi se samo na Sjedinjene Američke Države, nego i na većinu radnih mjesta globalno.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay