Američka gospodarska komora u Hrvatskoj (AmCham) u ponedjeljak je u Washingtonu predstavila svoje stajalište “Argumenti u korist potpisivanja ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a” te zatražila podršku u zagovaranju pokretanja pregovaračkog postupka za zaključivanje tog ugovora, priopćeno je iz AmChama.

Kako se navodi u priopćenju, svoje stajalište “Argumenti u korist potpisivanja ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država” AmCham je predstavio Marjorie Chorlins, potpredsjednici za europske poslove AmCham-ove krovne organizacije U.S. Chamber of Commerce u Washingtonu.

“AmCham je zatražio i podršku u zagovaranju pokretanja pregovaračkog postupka za zaključivanje ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država”, ističu iz AmChama.

Pritom podsjećaju da su ugovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja međunarodni ugovori koji se sklapaju između država, a glavna im je svrha smanjiti ili ukloniti dvostruko oporezivanje prihoda koji su rezidenti svake od tih država ostvarili u drugoj državi.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Shutterstock