Turističku kompaniju Sunce Hoteli i objekte koji posluju pod brendom Bluesun od Jake Andabaka kupila je američka investicijska kompanija KSL Capital Partners, koja će upravljanje objektima povjeriti Valamar Rivijeri, neslužbeno doznaje Poslovni dnevnik

Sunce je na Zagrebačkoj burzi, pa i zbog toga ne žele izlaziti u javnost, kao i Valamar, čiji predsjednik uprave Željko Kukurin jučer nije bio dostupan za komentar. Nitko doduše službeno nije demantirao vijest.

O prodaji Andabakova hotelskog portfelja, koji se većinom nalazi u Dalmaciji, šuška se već neko vrijeme, kao i tome da je tvrtka i prije koronakrize bila u financijskim problemima. Prošlog ljeta osvanula je vijest da ih preuzima singapurski fond, no to se očito nije realiziralo. KSL Capital Parners u igru je navodno ušao baš preko Valamara, kojeg su očito odabrali da bude lokalni partner na hrvatskom tržištu koje je poznato po sporosti administracije i barijerama za veće investicije, pogotovo za vanjske igrače.

U Suncu je kroz ugovore o upravljanju i suvlasništvu u nekim projektima i turoperator TUI, koji inače već usko surađuje s KSL Capitalom na hotelskim projektima u ostalim zemljama Mediterana. 

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay