Što znamo o poluautomatskoj puški koja cilja na tron najzahtjevnijega svjetskog tržišta

Nakon što je ovih dana karlovački HS Produkt, u suradnji s američkim divom Springfieldom, plasirao na američko tržište poluautomatsku pušku nazvanu Hellion (Vražićak), američki mediji namijenjeni ljubiteljima vatrenog oružja ne prestaju s pohvalama. Naslovnice američkih specijaliziranih časopisa i videorecenzije nazivaju ovu civilnu verziju jurišne puške VHS-2 ‘hrvatskom senzacijom’, a mnogi stručnjaci, uz modularnost i kompaktnost, ističu njezin futuristički dizajn. Evo zašto bi Vražićak mogao postati hit na američkom tržištu civilnog oružja…

Specijalizirani američki mediji već danima ne prestaju hvaliti dugo očekivanu pušku za lov i samozaštitu čiji dizajn potpisuje karlovački HS Produkt, a koju na najvećem svjetskom tržištu civilnog oružja plasira američka tvrtka Springfield Inc. Jedan od vodećih američkih časopisa za oružje, Recoil, koji se u tiskanom izdanju prodaje u 250.000 primjeraka, posvetio je Vražićku naslovnicu svojeg zadnjeg broja prozvavši pušku ‘hrvatskom senzacijom’.

Magazin Recoil uspoređuje u opsežnom prikazu hrvatski dizajn s biomehaničkim skulpturama švicarskog umjetnika H.R. Gigera, zaslužnog za izgled Aliena, izvanzemaljskog bića iz istoimenog serijala znanstvenofantastičnih filmova koji ubija sve redom, a internetska stranica najpoznatije lobističke udruge za pravo Amerikanki na posjedovanje i nošenje oružja (NRA Women) ističe da je riječ o atraktivnoj puški koja dom čini sigurnijim. Udruga što okuplja žene koje ne zaziru od oružja tvrdi da se puška temelji na provjerenom hrvatskom dizajnu prilagođenom američkim potrebama te da se radi o oružju koje ‘ne laje, već grize na prvu’.

Budući da su HS Produktovi pištolji već pet puta proglašavani pištoljima godine na američkom tržištu, ne bi čudilo to da primat na izborima za najbolje puške preuzme i Vražićak iz Karlovca.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Youtube Screenshot