Apple je svoju developersku konferenciju WWDC najavio kao, najveću do sad. I možemo slobodno reći da nije razočarao. Tijekom dva sata predstavljen je pregršt novih uredađaja, novih mogućnosti u operativnim sustavima, ali i dugoočekivane naočale za proširenu i virtualnu stvarnost Vision Pro. 

No, krenimo od samog početka. I ove je godine, umjesto uživo, predstavljanje odrađeno ranije snimljenim obraćanjima. Tako je Tim Cook u dvorištu Appleovog Cupertino kampusa podsjetio gledatelje koliko je WWDC važan dio Appleovog svijeta. Podsjetio je i kako ove godine App Store slavi 15. godina i potom potvrdio ono što su svi očekivali.

Danas ćemo najaviti neke od najvećih novosti do sad, rekao je Cook.

15-inčni MacBook Air

Kako je bilo očekivano, predstavljen je novi proizvod temeljen na Appleovom čipsetu, 15-inčni MacBook Air. Prilikom predstavljanja, Kate Bergon je istaknula  kako se radi o uređaju debelom tek 11,5 milimetara i 1,5 kilograma te naglasila kako je to najlakši 15-inčni laptop na svijetu. Uz već poznati Appleov retina display, M2 čip koji omogućuje 12 puta veću brzinu nego isto računalo pogonjeno Intelovim procesorima ovaj uređaj ima i bateriju s trajanjem od 18 sati.

Istaknula je kako je novi MacBookAir 15 dva puta brži i dva puta izdržljiviji od drugih prijenosnih računala.

Cijeli članak i više o ostalim Apple novitetima možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay