Svi navedeni osobni i komercijalni modeli bi zbog svojih iznimnih performansi i nešto nižim cijenama u odnosu na druga električna vozila na tržištu, trebali biti poprilično interesantni domaćim kupcima, kažu iz tvrtke.

Tvrtka Auto Hrvatska pokrenula je suradnju s tvrtkom CHONGQING SOKON MOTOR COMPANY, vodećim kineskim proizvođačem osobnih i lakih komercijalnih vozila, te postala zastupnik DFSK električnih osobnih vozila marke SERES i komercijalnih modela SOKON na hrvatskom tržištu. Uskoro se u Hrvatsku tako očekuje dolazak izrazito sportskog SUV modela Seres 5 sa snagom od 594 KS i ubrzanjem do 100km/h u samo 3.5 sekunde. Domaćim korisnicima bi posebno zanimljiv mogao biti podatak kako su modele Seresa 5 tehnološki razvijali stručnjaci Huaweija, stoji u današnjoj objavi.

Iz programa osobnih vozila trenutno je na tržištu dostupan model gradskog električnog vozila pod nazivom DFSK Seres 3, a iz Auto Hrvatske otkrivaju sve detalje ovog modela, s bogatom serijskom opremom, koja uključuje virtualni kokpit, sjedala presvučena kožom, panoramski krov, parkiranje s kamerom od 360° i vrhunski MP5 sustav. 

Također, kako neslužbeno doznaje Poslovni.hr, cijena modela Seres 3 kreće po cijeni od 279 tisuća kuna, što je prema našim informacijama za oko 20 posto niža cijena od onih koje nude renomirani proizvođači električnih vozila, za jednake tehnološke performanse i veličinu SUV modela.

Nadalje, u segmentu lakih dostavnih vozila trenutno je u ponudi model DFSK SOKON EC35, koji je svojim dimenzijama teretnog prostora i nosivošću od 1000 kg pogodan za obavljanje gradskih dostavnih djelatnosti, a njegova je cijena od 185.000 kuna plus PDV.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay