Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) u četvrtak je objavila kako nema indicija za pokretanje postupka protiv Hrvatskih šuma u smislu kršenja odredaba Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja (ZZTN) vezano za prodaju drvnih sortimenata za 2018. godinu

Agencija je na svojim internetskim stranicama objavila da je povodom članka koji je u lipnju prošle godine objavljen u Jutarnjem listu pod naslovom “Vinkovačka Spačva sumnja na kartel: Članovi udruženja omogućili su vlastitim tvrtkama 50 posto više drvne sirovine“, provela prethodno ispitivanje stanja na mjerodavnom tržištu, kako bi utvrdila postoje li dostatne indicije za pokretanje postupka radi utvrđivanja narušavanja tržišnog natjecanja.

Tijekom ispitivanja je utvrđeno da su Hrvatske šume i Udruženje drvno prerađivačke industrije HGK, 15. prosinca 2017. potpisali pismo razumijevanja za ugovaranje okvirnih i godišnjih ugovora za kupoprodaju trupaca, koje sadrži uvjete pod kojima poduzetnici mogu kupiti određenu količinu drvne sirovine, trupaca te kriterije koje pritom moraju ispunjavati.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay