‘Prvo smo poklanjali 100, a sada više od 300 kuna‘

Sve više banaka spremno je platiti da biste postali njihov klijent pa je Jutarnji list istražio što zapravo nude. Iako je Revolut u tome najaktivniji, pokazalo se da nije i najizdašniji. Britanska mobilna banka već nekoliko mjeseci povećava iznose koje je spremna platiti postojećim klijentima u Hrvatskoj da bi im oni doveli nove korisnike. Pri tome nagrađuje i jedne i druge. Počelo je sa sto kuna ako se dovede pet novih korisnika. Zatim je taj iznos narastao na 300 kuna, a sad već Revolut plaća po 350 kuna, ne za pet novih korisnika odjednom, nego po svakom novom korisniku.

Sličnu praksu, doznaju, ima i RBA. U toj banci navode da su ove godine organizirali poseban promotivni program u sklopu kojeg i postojećeg i novog korisnika nagrađuju sa 350 kuna.

Još izdašniji su u Addiko banci. I tamo navode da postojeće i nove korisnike nagrađuju putem jedinstvenog aktivacijskog koda. No, naglašavaju da imaju više različitih nagrada za preporuku novim klijentima.

– Kada osoba kojoj je preporučeno poslovanje s Addiko bankom podnese zahtjev za Blic ili Blic Plus gotovinski kredit te takav kredit bude uspješno realiziran, onda, uz 400 kuna nagrade za preporučitelja, mi sa 400 kuna jednokratne novčane isplate nagrađujemo i korisnika kredita – pojašnjavaju u Addiku.

Nasuprot razgovorljivim izazivačima nalaze se dvije najveće banke u Hrvatskoj: Zagrebačka banka i Privredna banka Zagreb. Nisu nam komentirale ovu temu.

U Erste banci, koja je treća po veličini u Hrvatskoj, otvoreno kažu da nemaju praksu nagrađivanja novih korisnika.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay