OSIJEK, 22. rujna 2017. (Hina) – Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za gradnju Poduzetničkog inkubatora i akceleratora Antunovac u petak su potpisali potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić i načelnik općine Antunovac Davor Tubanjski.

Projekt je vrijedan 21,4 milijuna kuna od čega su 19,6 milijuna kuna bespovratna sredstva. Objekti bi trebali biti podignuti u gospodarskoj zoni Antunovac, do kolovoza 2019. godine.

Potpredsjednica Dalić kazala je kako je to jedan od četiri poduzetnička inkubatora u Osječko-baranjskoj županiji koji je dobio sredstva za financiranje izgradnje poduzetničke infrastrukture te da će uz preostala tri, u Osijeku, Valpovu i Donjem Miholjcu, biti mjesto na kojemu će mladi i start-up poduzetnici uz odgovarajuću potporu moći jeftinije, brže i jednostavnije realizirati svoje ideje.

Inkubatori osiguravaju ono što je poduzetnicima na početku njihovog rada vrlo skupo i teško dostupno, poput radnog prostora i pristupa suvremenoj opremi i strojevima, rekla je Dalić.

Najavila je pojednostavljenje postupaka i uvjeta natječaja kojima upravlja Ministarstvo.

Župan Ivan Anušić ocijenio je kako je izgradnja poduzetničkog inkubatora iznimno značajna za općinu Antunovac te da takvi projekti mogu pomoći gospodarskom rastu i zaustavljanju iseljavanja.

Ministrica Dalić u Osijeku je sudjelovala i na uvodnom dijelu skupa “Instrumenti unutarnjeg tržišta EU za lakše poslovanje gospodarstvenika” koji u sklopu promotivne kampanje “Sve na jednom mjestu” Ministarstvo organizira zajedno s Hrvatskom udrugom poslodavaca.

Dalić je kazala kako se takvim skupovima želi podsjetiti na alate Ministarstva koji su korisni u ostvarivanju poduzetničkih prava na europskom tržištu te rješavanju izvoznih i administrativnih problema, a građane na načine ostvarivanja njihovih prava na tržištu.

(Hina)