Da je došlo do organa gonjenja zaslužni su pobunjeni mještani udruženi u građansku inicijativu, koji osim podignutih tužbi namjeravaju pokucati na vrata svih nadležnih ministarstava i institucija, te o svemu izvijestiti javnost.

Morali smo uzeti odvjetnika jer na temelju sumnjive geodetske snimke i katastarskog izvoda dobila se građevinska dozvola i sve ostale suglasnosti. Tridesetak godina pokušavam upisati svoje zemljište kao i drugi mještani. Bez upisanog zemljišta ne mogu se legalizirati ni graditi kuće, a vlasnik sporne parcele uspio je sirotinji oteti zemlju, prepisati je na sebe, srušiti postojeću kućicu, preprodati zemlju, dobiti građevinsku dozvolu i sve papire sve za samo godinu dana – kaže nam mještanin Zvonko Zovko.

Ističu ovo je borba s vremenom, ako na vrijeme na zaustave otimačinu ostat će bez javnog puta kroz koji prolazi cjelokupna infrastrukturna mreža, a prema projektu i građevinskoj dozvoli kroz taj put prolazit će i buduća kanalizacija. Radi se o ambicioznom projektu “Aglomeracija Rogoznica”, taj novi kanalizacijski sustav kupit će otpadne vode u svim priobalnim općinskim naseljima, ishodovane su lokacijska i građevinska dozvola, projekt je apliciran na EU fondove, a njegova vrijednost je 20 milijuna eura. Dakle put je, iako nerazvrstani, od velike važnosti i za općinu.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay