S novim dvoznamenkastim padom cijene u petak bitcoin je prošlog tjedna zabilježio najoštriji tjedni pad vrijednosti od rujna

Rasprodaju na tržištu kriptovaluta dodatno je potaknula izjava buduće američke ministrice financija Janet Yellen koja tu vrstu digitalne imovine smatra pogodnom za kriminalne aktivnosti što je protumačeno kao najava mnogo strože regulative, piše Poslovni dnevnik.

U petak oko 14 sati bitcoinom se trgovalo po 31.712 dolara čime je njegova vrijednost u 24 sata potonula više od 17 posto, po podacima CoinMarketCapa.

Time je na tjednoj razini bitcoin izgubio više od 12 posto vrijednosti, koliko je zabilježio u rujnu. U odnosu na rekordnu cijenu od 42.000 dolara postignutu prije samo dva tjedna najpopularnija kriptovaluta izgubila je gotovo 25 posto vrijednosti.

Kao što su i prilikom uspona cijene motivi bili relativno nejasni, tako nema jasnog objašnjenja ni za recentno potonuće koje priziva sjećanja na veliki pad započet prije dvije godine kada se cijena s tadašnjeg rekorda od 20.000 dolara stropoštala sve do 3000 dolara.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay