Baš kao i u ostatku Europe, najveća platforma za posredovanje u najmu smještaja Booking.com kasni s isplatama domaćim iznajmljivačima koji se proteklih dana nervozno obraćaju Hrvatskoj udruzi obiteljskog smještaja, a neki među njima novac od Bookinga nisu dobili još od lipnja, potvrdila je za Jutarnji list predsjednica Udruge Barbara Marković.

Prema informacijama koje je dosad prikupila, riječ je o najmanje dvije tisuće iznajmljivača, među kojima neki još nisu dobili ništa od najma za ovu sezonu, a nekima ova internacionalna platforma duguje samo dio novca, s time da udruga svakodnevno zaprima najmanje dvadesetak poziva uznemirenih iznajmljivača koji ne mogu do svojih sredstava.

– Svjesni smo problema i već smo pisali njihovim predstavnicima u Hrvatskoj kako bismo pokušali riješiti ovaj problem te zasad dobro komuniciramo. Nekima Booking duguje 30 tisuća eura, što nije malen novac. Nije nam jasno kako si jedna tako velika, renomirana tvrtka može takvo nešto dopustiti – rekla je Marković i dodala da je najveći apsurd u činjenici da je Booking.com iznajmljivačima, istim onima kojima duguje novac, poslao račune da mu plate proviziju za mjesece za koje im nije proslijedio novac, što je mnoge od njih dodatno razljutilo.

Guardian piše da su europski hotelijeri u prilično velikoj panici.

Problem s neisplatom novca Booking.com uglavnom opravdava “tehničkim problemima”, a uz one u Europi, naplatiti se ne mogu ni hotelijeri u Indoneziji, kao ni oni na Tajlandu, zbog čega brojni hotelijeri ovih dana kompaniju pokušavaju kontaktirati i na sve druge raspoložive načine – putem društvenih mreža i LinkedIna – a u Mađarskoj je problem doveo do toga da je njihova agencija za tržišno natjecanje posjetila i pretražila sjedište Bookinga u Budimpešti pošto su počeli zaprimati prigovore iznajmljivača.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay