Bosch razvija gorive ćelije za mobilne i stacionarne primjene, oprema stanice za punjenje vodikom kompresorima i proizvodi vodik u vlastitim postrojenjima. Osim toga, društvo planira ući u sektor komponenata elektrolizatora

Na putu prema klimatski neutralnoj budućnosti moramo omogućiti energetski intenzivnim industrijama prelazak na obnovljive izvore energije, a ključni element sigurnosti opskrbe bit će vodik. Kompanija Bosch nudi tehnologiju koja je potrebna kako bi se vodik upotrebljavao u raznim sektorima. Društvo razvija gorive ćelije za mobilne i stacionarne primjene, oprema stanice za punjenje vodikom kompresorima i proizvodi vodik u vlastitim postrojenjima. Osim toga, Bosch planira ući u sektor komponenata elektrolizatora.

“Tehnologije temeljene na vodiku prenosimo iz laboratorija u industrijsku praksu – na ceste i u tvornice”, rekao je Rolf Najork, član uprave društva Bosch i voditelj proizvodne tehnologije koji je odgovoran za industrijsku tehnologiju. Svoje aktivnosti povezane s vodikom Bosch će predstaviti na sajmu Hannover Messe od 30. svibnja do 2. lipnja.

Prvi ciklus proizvodnje vodika u Homburgu

U svojem glavnom postrojenju na principima Industrije 4.0 u Homburgu u Njemačkoj Bosch pokazuje kako bi ciklus proizvodnje vodika mogao izgledati u tvornici budućnosti. Elektrolizator proizvodi zeleni vodik s pomoću obnovljive energije. Taj će se vodik zatim upotrebljavati u proizvodnim postupcima i mobilnosti, a vozila s gorivim ćelijama pune se vodikom koji je već komprimiran s pomoću tehnologije koju je razvio Bosch.

Cijeli članak možete pročitati na: tockanai.hr