Ivan Šarić, voditelj sve i jednog BFS-a do sada, moderirao je panel, naslova “Žene rasturaju”. Na pozornici su mu se pridružile: Nikolina Zečić, direktorica upravljanja iskustvom klijenata, marketinga, identiteta i komuniciranja u Zagrebačkoj banci, Nataša Malić, direktorica planiranja i inženjeringa mreže u HT-u, Ana Zovko, direktorica sektora za digitalni razvoj Croatia osiguranja, Tana Zimmermann, suosnivačica i CEO bazzar.hr te Valerija Špoljarić, Senior Business Analyst & Project Manager u SPAN-u.

Neke od najuspješnijih projekata u prošloj godini u hrvatskom su IT-u vodile žene – i to upravo ove žene koje smo danas imali prilike upoznati.

Unatoč tome što se IT smatra “muškom” branšom, u ovim slučajevima događalo se da u timovima budu čak i sve žene, kao recimo u Bazzaru, gdje ih je trenutačno oko 75%, kao i u Zagrebačkoj banci. Gledano samo u IT-u ovih kompanija, udio žena ide do 20%. Ono što odbija žene od ove industrije je primarno percepcija da se ovdje sve vrti oko tehnike i programiranja, što u stvarnosti u tehničkim projektima nije tako.

Niti jedna od sudionica panela u karijeri se nije susrela s diskriminacijom ili situacijom da im je u IT sektoru bilo teže samo zato što su žene.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Bug