Šesti Bug Future Show (BFS) u četvrtak je u zagrebačkom Kinu Europa okupio više od dvije tisuće posjetitelja te brojne domaće i predavače iz svijeta, na njemu su predstavljeni najnoviji tehnološki, komunikacijski i društveni trendovi, čime je potvrdio svoju međunarodnu razinu, ocjenjuju organizatori.

Osim predavanja na BFS-u će se tijekom cijelog dana održavati i brojne radionice, panel rasprave, susreti ljubitelja tehnologije, dogovarati i poslovi, a sve prati i zabavni program s puno video, youtube, dokumentarnih i promotivnih filmova te glazbe, što, po ocjeni struke i publike, taj show čini ne samo jedinim takvim tehnološko-zabavnim događaje u ovom dijelu Europe, nego i jedinstvenim po konceptu.

Raspravljalo se i o aktualnoj temi sve većeg odlaska developera iz Hrvatske, što otvara problem gdje pronaći nove.

Predstavnici uspješnih hrvatskih IT i gaming tvrtki, od Nanobita preko Spana do Asseca i drugih, smatraju kako se najčešće odlazi zbog velikih poreznih opterećenja u zemlji, što umanjuje i plaće, ali i zbog boljih mogućnosti napredovanja u struci i pronalaženju novih poslova. Složili su se i da po tom pitanju ne očekuju puno od države i Vlade.

Predstavljeno je i istraživanje Buga i partnera o tome što ljudi u Hrvatskoj misle o budućnosti, pri čemu je oko 64 posto ispitanika izrazilo nadu, a oko 25 posto njih strah za budućnost.

Cijeli članak možete pročitati na: nacional.hr

Foto: Pixabay