ZAGREB, 30. ožujka 2017. (Hina) – Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović u četvrtak je izjavio kako se danas očekuje dogovor banaka-vjerovnika Agrokora i vodstva kompanije.

“Danas se očekuje dogovor banaka, a ubrzo i normalizacija, kao što je Uprava Agrokora i najavila, odnosno isplata novca koji dobavljači čekaju. Vjerujem u pozitivan rasplet u kojem je važno da nitko, od velikih do najmanjih dobavljača, ne bude zapostavljen”, rekao je Burilović.

Kako se neslužbeno doznaje, u tijeku je sastanak bankara s čelnicima Agrokora na kojem se očekuje potpisivanje standstill sporazuma, kojim bi se privremeno zamrznulo vraćanje Agrokorovih dugova bankama, a novim bi se kreditima podmirila potraživanja dobavljača.

Potpisivanje stand still ugovora u srijedu je najavio prvi zamjenik izvršnog direktora ruske banke VTB Jurij Solovjev. On je rekao da bi  razdoblje mirovanja u početku bilo relativno kratko i trajalo tjedan ili mjesec dana.

Solovjev kaže kako kreditori očekuju da će izraditi plan restrukturiranja, a razmotrit će i opciju prodaje dijela Agrokorova poslovanja radi smanjenja duga.

(Hina)