POREČ, 24. veljače 2017. (Hina) – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u petak je obišao radove koje provode Hrvatske ceste u Istarskoj županiji i poručio kako se u Istri s pravom provodi niz prometnih investicija, imajući u vidu njene potencijale, prihode u turizmu i doprinos hrvatskom gospodarstvu.

Butković je obišao četiri kilometara obnovljene državne ceste Rovinjsko selo-Brajkovići-Kurili u što je uloženo devet milijuna kuna, a potom radove na porečkoj obilaznici čija se vrijednost investicije procjenjuje na oko 18,3 milijuna kuna i koja bi trebala biti gotova za mjesec i pol.

“Od iznimne je važnosti da svi ovi projekti imaju potporu gradova i općina u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa kako bi se investicije ubrzale i završile. Ove su dionice jako bitne za Rovinj i Poreč zbog turizma, one ‘dižu’ destinaciju”, istaknuo je Butković.

Govoreći o početku izgradnje druge faze istarskog ipsilona od Rogovića do Tunela Učka, podsjetio je da je potpisan Memorandum o razumijevanju s Bina Istrom, usuglašeni svi bitni elementi budućeg ugovora o koncesiji, a počeli su i pregovori s bankama o financiranju.

“Sve preliminarne radnje trebale bi biti gotove do 1. lipnja budući da postoje sve građevne dozvole. Radovi bi trebali krenuti na jesen i to je velika stvar ne samo za Istru već i za hrvatsko gospodarstvo, jer se radi o investiciji vrijednoj 150 milijuna eura, a bit će uključene hrvatske tvrtke”, rekao je Butković.

(Hina)