Hotel Canopy by Hilton, investicija Zagreb City hotela vrijedna 8 milijuna eura, otvoren je danas u Zagrebu, a tom je prilikom ministar turizma Gari Cappelli najavio da će u hrvatski turizam u 2019. biti uloženo novih 1,05 milijardi eura, nakon ovogodišnjih 940 milijuna.

Novootvoreni Hiltonov hotel prvi je od brenda Canopy u kontinentalnoj Europi, a nakon Zagreba, hoteli tog brenda bit će otvoreni i u Londonu, Madridu i Parizu. Odlike tog brenda su njegovanje lokalne kulture i zbog toga su za njegovo uređenje angažirani domaći dizajneri – Studio Franić i Šekoranja te hrvatski proizvođači namještaja. U hotelu se mogu naći motivi hrvatske šahovnice, šestinske nošnje, Kožarićevog prizemljenog sunca, hrvatske znanosti i umjetnosti, kao i zagrebačka tradicijska jela, prezentirana na suvremen način u restoranu ReUnion.

Najveći broj investicija, odnosno najveći iznos ukupnih investicija planiran je u Primorsko-goranskoj županiji, ukupno 203 milijuna eura, Splitsko-dalmatinskoj, 197 milijuna eura te u Istri, 175 milijuna eura, dok će se u kontinentalnim županijama, uključujući grad Zagreb, bili uloženo 355 milijuna eura.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay