ZAGREB, 21. rujna 2017. (Hina) – Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) izabrao je Privrednu banku Zagreb (PBZ) za ovlašteno investicijsko društvo za poslove prodaje i kupnje dionica na hrvatskom tržištu kapitala.

PBZ je izabrana za ovlašteno investicijsko društvo za poslove prodaje i kupnje dionica na hrvatskom tržištu kapitala za transakcije/trgovanja sklopljena unutar knjige naloga, kao i transakcije/trgovanja sklopljena izvan knjige naloga kroz blok transakciju, objavio je u četvrtak CERP putem svojih internet stranicama.

Kako se navodi u toj objavi, odluku o izboru PBZ-a ravnatelj CERP-a donio je prošli tjedan, 14. rujna.

CERP je, temeljem Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske te Uredbe o načinu prodaje dionica i poslovnih udjela, krajem kolovoza objavio natječaj za izbor ovlaštenog investicijskog društva za poslove prodaje i kupnje dionica na tržištu kapitala RH.

Rok za dostavu ponuda istekao je 7. rujna, a CERP-u je u roku stiglo osam obvezujućih ponuda.

Prema samom natječaju, ugovor s odabranim investicijskim društvom sklopit će se na razdoblje od dvije godine, uz mogućnost produženja.

Među poslovima koje će ovlašteno investicijsko društvo izvršavati sukladno ugovoru kojeg će sklopiti s CERP-om su uz ostalo i poslovi pripreme i isticanja prodaje, kao i kupnje koje zatraži CERP, poslovi preknjižbe za prodane odnosno kupljene dionice prema pravilnicima Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD), dostava sredstava ostvarenih prodajom dionica na bankovni račun CERP-a nakon izvršene namire, itd.

 

(Hina)