Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) objavio je u četvrtak javni poziv kojim prodaje male državne udjele u 30 tvrtki i to provedbom javnih nadmetanja, koja će se održati u tri termina, 10. i 19. rujna te 2. listopada.

Javna nadmetanja za te dionice i udjele u spomenutim će se terminima održati u prostorijama CERP-a, a prijava za sudjelovanje se podnosi putem obrasca, za svako društvo pojedinačno, najkasnije sedam radnih dana prije održavanja javnog nadmetanja, uz dostavu i pripadajuće dokumentacije. Također, do datuma nadmetanja, zainteresirani su obvezni uplatiti i jamčevinu u iznosu 10 posto od početno oglašenih cijena prodaje, navodi se uz ostalo u pozivu za to nadmetanje na internetskim stranicama Ministarstva državne imovine i CERP-a.

Najviše nadmetanja, za dionice i udjele 20 tvrtki, održat će se 10. rujna, za njih osam 19. rujna, a za dvije 2. listopada, pri čemu dionice i udjeli te dvije tvrtke, Tankerske plovidbe i Lagune Novigrad, među svih 30 imaju najveće početne cijene, od 1,6 milijuna kuna i od 1,5 milijuna kuna. 

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay