Predstavnici Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) i Valamar Riviere u srijedu su potpisali ugovor o prodaji i prijenosu 55,48 posto državnih dionica Hotela Makarska, koje će Valamar platiti 172,6 milijuna kuna, a ugovor je potpisan u Ministarstvu državne imovine iz kojeg za kraj ovog ili za idući tjedan najavljuju i potpisivanje ugovora za crikvenički Jadran.

Ugovor je u ime Valamara potpisao ovlašteni odvjetnik Ivan Krešimir Tomić, a u ime CERP-a, koji je operativno proveo natječaj i čije je Upravno vijeće izabralo Valamar za kupnju državnih dionica najvažnije hotelske kuće na Makarskoj rivijeri, njegov ravnatelj Milan Plećaš.

Na potpisivanju ugovora su bili i ministar državne imovine Goran Marić, predstavnici Grada Makarske na čelu s gradonačelnikom Jurom Brkanom te potpredsjednica Valamar Riviere za poslovni razvoj Ivana Budin Arhanić, a svi su naglasili važnost te prodaje za poboljšanje kvalitete turističke ponude i sadržaja u Makarskoj.

“Jako smo ponosni da nakon deset godina neuspješnih pokušaja prodaje Hotela Makarska sklapamo ovakav ugovor, što će imati veliku vrijednost za lokalnu zajednicu, Republiku Hrvatsku i turizam”, rekao je ravnatelj CERP-a.

Gradonačelnik Makarske poželio je Valamaru dobrodošlicu u novu destinaciju u njihovom poslovanju, ističući kako od toga imaju velika očekivanja.

“U svemu nam je bitna suradnja i očekujemo da će Valamar, sa svojim iskustvom, snagom i ulaganjima, pridonijeti i povećanju kvalitete same destinacije na razinu od bar četiri zvjezdice”, istaknuo je Brkan, a Budin Arhanić se nada da će i ispuniti njihova očekivanja.

Cijeli članak možete pročitati na: nacional.hr

Foto: Shutterstock