Eksplozija ulaganja u ecommerce navela je mnoge europske i regionalne web trgovine da se konačno posvete hrvatskom tržištu kroz stranice i marketinške kampanje na hrvatskom jeziku. Odlična vijest za kupce, ali za domaće trgovce i ne baš, kako se nositi s konkurencijom?

Tako smo napokon dočekali da kod nas počne dostavljati njemački Zalando (koji je, inače, po prometu i broju zaposlenika veći i od općeprisutnog Asosa, a u Hrvatskoj je bio gotovo nepoznat). Kroz suradnju s Hrvatskom poštom postala nam je dostupnija ogromna ponuda njemačkog Amazona, a tu je i neizbježni About You.

Za svoj dio hrvatskog ecommerce kolača sve jače se bori i konkurencija iz okruženja, odnosno istočnoeuropskih zemalja, koje su u zadnjih nekoliko godina postale pravi Eldorado internetske trgovine. Uz otprije prisutnog češkog Notina koji prodaje kozmetiku i rumunjskog Vivrea, koji prodaje namještaj i ukrase za dom, odnedavno su nam na hrvatskom jeziku dostupni i poljski Answear, češki EcipeleAstratex (donje rublje), Bonami (ukrasi za dom), slovački Factcool (odjeća), pa agregatori ponude webshopova, češki Favi Glami

Cijeli članak možete pročitati na: netokracija.com