Ako se ovako nastavi s koronavirusom, nema nam druge nego sniziti cijenu ribe kako bi se u ovoj proljetnoj dobroj sezoni ribolova nastavio naš posao na moru i kopnu te kako bismo sačuvali radna mjesta na barkama i na štandovima gdje prodajemo svoj ulov. Spremni smo smanjiti cijene i do 60 posto, što bi nam jamčilo da ćemo barem pokriti troškove hladnog pogona, rekli su nam jučer zabrinuti ribari na Dolcu i Trešnjevačkoj tržnici.

Sve manji broj kupaca na tržnicama, gdje svakodnevno dolazi svježa riba koju kupuju Zagrepčani na gotovo 26 lokacija, ali i otkazivanje narudžbi ribljih restorana ponukalo je ribare da se odluče na ovaj pokušaj spašavanja branše.

– Još prošli vikend nije bio loš u prodaji, iako sam na kraju radnog dana po promotivnim cijenama prodavao škampe kojima je bila sezona punog mjeseca i bila bi prava šteta da propadnu. Naše barke su na moru spremne dopremiti dovoljno ribe koja će biti izrazito pristupačna – rekao nam je jučer Toni Dokupil, ribar koji je na tržnici Dolac poznat po svježem ulovu iz Jadranskog mora.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay