Ove se godine ne očekuje se značajniji pad cijena nekretnina, a zadnjih nekoliko godina tražene cijene su rasle većom stopom nego realizirane, što ukazuje da su tražene cijene previsoke, ističu iz Hrvatske gospodarske komore i poručuju da treba donijeti kvalitetan dugoročni program za stambeno zbrinjavanje. 

Nepriuštivost nekretnina je veliki izazov sve većem broju hrvatskih građana, stoga je krajnje vrijeme da država odnosno jedinice lokalne samouprave počnu sustavno i analitički promišljati o primjerenim modelima jer postojeći ne postižu cilj, navodi se u priopćenju s 35. foruma poslovanja nekretninama, koji je u organizaciji HGK i Udruženja poslovanja nekretninama u petak i subotu održan u Šibeniku.

– Iako se od kraja 2022. bilježi usporavanje tržišta nekretnina, do kraja ove godine ne očekuje se značajniji pad cijena. Prisutan je manjak ponude u svim segmentima, pogotovo u novogradnji, a sve je veći problem i nepriuštivost nekretnina u većim gradovima na obali i Zagrebu – upozoravaju iz HGK. 

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay