Dva dana nakon što je zbog velikog broja pozitivnih osoba zaraženih virusom donesena odluka o karanteni za mjesta Murter i Betina koji pripadaju Općini Tisno, činovnici spomenute Općine uhvatili su se posla i krenuli slati ovrhe.

– Jutros me u poštanskom sandučiću dočekala niti malo smiješna prvoaprilska čestitka – požalio nam se Mario Križanović, 37-godišnji Zadranin kojem je na naplatu stiglo dugovanje poreza na kuću za odmor u Tisnom, a mora ga podmiriti u roku od osam dana.

– Unatoč najavi Vlade o uvođenju mjera za pomoć ekonomiji i građanima tijekom epidemije koronavirusa, danas 1. travnja, baš kada mjere o odgodi ovrha startaju, ja sam dobio rješenje o ovrsi. Poslana je prije dva dana, 30. ožujka, taman kako bi stigla na vrijeme – veli Križanović.

Općina, čiji su stanovnici prvi u Hrvatskoj u karanteni zbog koronavirusa, očigledno i u takvim vremenima nema milosti.

– Dakle, ne muče me toliko financijski problemi, već je država trula. U ničemu što ovdje pokreneš nemaš pomoć od sustava, već samo prepreke. Posljednje dvije godine intenzivno razmišljam o odlasku, jer nakon svakog razgovora s prijateljima koji su u inozemstvu, doslovno mi bude žao što mi život prolazi ovdje. Oni rade i ne brinu o troškovima, a mi radimo i mislimo na svaku kunu koju trošimo, pa ti se usput dogodi i ovrha na osnovu rješenja koje nikada nisam vidio.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay