Jedan od načina na koji gradovi koriste mataverzum je kroz stvaranje digitalnih blizanaca samih sebe. Digitalni blizanci su virtualne reprezentacije stvarnih objekata i sustava. Mogu se koristiti za simulaciju i analizu različitih scenarija, što može pomoći gradovima da donose bolje odluke o urbanom planiranju, prijevozu i drugim važnim pitanjima.

Seul, Južna Koreja, jedan je od prvih gradova na svijetu koji je stvorio svog digitalnog blizanca. Platforma Metaverse Seul omogućuje korisnicima istraživanje virtualne replike grada, uključujući zgrade, ulice i parkove. Korisnici također mogu koristiti platformu za pristupanje vladinim uslugama, sudjelovanje u kulturnim događanjima i čak kupovinu virtualnih dobara i usluga.

Još jedan način na koji gradovi koriste mataverzum je stvaranje novih prilika za obrazovanje i terning. Na primjer, grad Dubai razvija platformu temeljenu na mataverzumu koja će omogućiti studentima učenje o različitim aspektima urbanog planiranja i dizajna. Platforma će također omogućiti studentima vježbanje svojih vještina u simuliranom okruženju.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovnipuls.com

Image by Shujon Moral from Pixabay