Crna Gora ima lošu turističku sezonu. Tamošnji mediji počeli su analizirati koji su razlozi ovakvog fijaska.
Turistička sezona ogolila je sve probleme s kojima se Budva suočava godinama – od loše, praktički nepostojeće strategije razvoja turizma, nejasnog koncepta želi li biti elitna ili destinacija masovnog turizma, grad provoda ili mjesto za odmor, pa do toga da oslanjanje na pojedina tržišta, istočno i regionalno, ove godine puno košta”, počinje tekst na portalu Vijesti.me objavljen u nedjelju.

Kao glavni razlog navodi se nedostatak gostiju iz Rusije i Ukrajine, ali i gostiju iz regije. Navedimo i brojke. U Budvi, primjera radi, odmara 32 posto gostiju manje nego prošle godine sredinom srpnja. U hotelima je registrirano sedam posto manje ljudi.

Član Udruženja ugostitelja Budve, hotelijer Ivan Ivanović u razgovoru za Vijesti je kazao da je sezona ispod svakog očekivanja.

“Brojni su razlozi za to, mislim da smo bili previše optimistični s obzirom na jako dobru posjećenost u predsezoni. U tom periodu imali smo veliki broj turista iz Skandinavije, Njemačke, Francuske, Velike Britanije… Ali morali smo znati da su to gosti koji tradicionalno vole dolaziti u predsezoni i rijetko ljetuju u ovom periodu”, kaže.

Cijeli članak možete pročitati na: seebiz.eu