ZAGREB, 3. ožujka 2017. (Hina) – Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u petak je najavio da će u ljetnom redu letenja proširiti mrežu europskih odredišta s četiri nove međunarodne linije – iz Zagreba za Stockholm, Helsinki, Oslo i Bukurešt. 

Kako se navodi u priopćenju, najviše je novosti na skandinavskom tržištu na kojem će se putnicima ponuditi putovanja u tri nova odredišta – od 19. svibnja zrakoplovi Croatia Airlinesa će početi izravno povezivati Zagreb i Stockholm, a dva dana poslije tvrtka po prvi put uvodi redovite međunarodne letove Zagreb-Helsinki i Zagreb-Oslo.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa će na liniji Zagreb-Stockholm letjeti triput na tjedan – ponedjeljkom, srijedom i petkom, u poslijepodnevnim satima, triput na tjedan letjet će i na liniji Zagreb-Helskinki – utorkom, četvrtkom i nedjeljom, s jutarnjim polascima iz Zagreba, a dva puta tjedno na liniji Zagreb-Oslo – četvrtkom i nedjeljom, poslijepodne.

Croatia Airlines u ljetnom redu letenja po prvi put u povijesti tvrtke uvodi i izravne međunarodne letove između Zagreba i Bukurešta. Ti će letovi početi 19. svibnja, a hrvatski i rumunjski glavni grad bit će povezani triput na tjedan – ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Iz Croatia Airlinesa su objavili i promotivne cijene povratnih zrakoplovnih karata putnicima za skandinavska odredišta, kao i za glavni rumunjski glavni grad, a promotivne su cijene za sve četiri destinacije najavljene i za putnike iz Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule (preko Zagreba). Promotivne cijene karata za sva četiri nova odredišta vrijede isključivo za kupnju preko www.croatiaairlines.hr ili m.croatiaairlines.hr, a uključuju aerodromske pristojbe i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte (TSC), uz niz dodatnih pogodnosti (npr. besplatan prijevoz jednog komada prtljage do 23 kilograma težine, hrana, piće i tiskovine u zrakoplovu, online odabir sjedala, nagradne milje u programu Miles & More ili u nekom drugom programu neke od zrakoplovnih kompanija iz udruge Star Alliance i sl.).

“Ovo je druga godina zaredom u kojoj Croatia Airlines proširuje mrežu letova s četiri međunarodne linije. Lani su, podsjetimo, uvedeni izravni letovi iz Zagreba u Lisabon, Milano, Prag i Sankt Peterburg, koji će se obavljati i ove turističke sezone. Tako je u razdoblju od 365 dana putnicima ponuđeno čak osam novih međunarodnih linija, čime kompanija pruža snažnu podršku razvoju hrvatskoga turizma, odnosno gospodarstva”, ističu iz Croatia Airlinesa.

Navode i kako je kompanija zbog širenja mreže odredišta za ovogodišnju sezonu unajmila dva zrakoplova CRJ1000 sa 100 sjedala.

Ti će zrakoplovi upotpuniti postojeću flotu od šest zrakoplova Airbus (četiri A319 i dva A320) te šest zrakoplova Dash 8-Q400.

Croatia Airlines će tijekom ovogodišnje sezone u redovitom prometu izravno letjeti u 39 odredišta u 24 europske države.

(Hina)