ŠIBENIK, 5. svibnja 2017. (Hina) –  Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić u petak je u Šibeniku rekla da svi resori funkcioniraju normalno i da je Vlada stabilna.

“Rasprava u Hrvatskom saboru u srijedu samo je pokazala da oporba nije uspjela materijalizirati svoj zahtjev te da neargumentirano dokazivanje, a ponekad i neprilično napadanje i na sam integritet ministra financija, nisu i ne mogu biti argumenti koji bi doveli do opoziva, kako ministra financija, tako i bilo kojeg drugog ministra u Vladi”, izjavila je Dalić po završetku 21. nacionalnog Savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu.

Ocijenila je da se dogodio proces razotkrivanja političkih vrijednosti i političkih preferencija, koji je pokazao da se Vlada i HDZ zalažu za argumentiranu raspravu. “Otvoreni smo za raspravu i različite stavove, ali u tome se zalažemo za argumente i dostojanstvenu raspravu koja priliči državi, članici EU”, kazala je Dalić novinarima.

Na pitanje kako funkcionira Vlada bez četiri ministra i s još jednim s narušenim povjerenjem, Dalić je rekla da nema krize vlasti te da je Vlada stabilna.

Dodala je kako je činjenica da su danas u Šibenik došli ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković te ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević, dodatan dokaz da Vlada funkcionira stabilno.

Osvrnuvši se na Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, Dalić je kazala da je ono poduzetnicima omogućilo da steknu uvid u ono što se u ministarstvima događa vezano uz korištenje EU fondova i u sve što se tiče otvaranja novih poziva i postojećih poziva.

“To pokazuje da svi resori na uobičajen način obavljaju svoj posao, a sve u Saboru riješit će se u skladu s procedurom i vjerujem da će se situacija vrlo brzo stabilizirati“ zaključila je Dalić.

(Hina)