Aleksandar Gavrilović nekadašnji je student FER-a, a u biznis s videoigrama ušao je kao programer. Sve je krenulo prije sedam godina kada je u udruzi BEST koja djeluje u sklopu FER-a upoznao Igora Kolara, tadašnjeg studenta industrijskog dizajna na arhitekturi. 

“Stvar je u tome da EU daje pola novca, a drugu polovicu smo morali sami osigurati. Mi smo uspjeli naći privatnog investitora tako da smo prije natječaja osigurali taj prvi milijun”, kaže Gavrilović. Plan im je bio skupiti toliko novaca da ne moraju razmišljati o financijama iduće dvije godine.

Od prošle godine u ZICER-u imaju dvije kućice u najmu, a prijava u taj zagrebački inkubator bio im je, kaže, pun pogodak.

U manje od dvije godine narasli s dvoje na dvanaestoro zaposlenih na puno radno vrijeme. I ima, kaže, posla za još ljudi jer dodatnu zaradu ostvaruju preko kratkotrajnih projekata. “Sada, primjerice, radimo za Viteško alkaško društvo Sinj, dakle za Sinjsku alku. Radili smo i igre za Goetheov i Francuski institut, a radimo i interaktivne stripove i sve nam to podebljava budžet”, objašnjava Gavrilović.

Cijeli članak možete pročitati na: telegram.hr

Foto: Pixabay