– U NPR-u nema ničeg novog, samo je prepisana lista želja od prošle godine, lista stvari koje bi “trebalo” napraviti, a nisu napravljene. Sad imamo novu listu stvari koje Vlada neće napraviti, ali ovaj put je ta lista još manje ambiciozna. Poruka je jasna:

“Ne brinite, nećemo provoditi nikakve reforme”. To je poruka koju je poslao predsjednik Vlade, to je poruka koju šalju svi njegovi ministri redom, a to je i poruka koja neodoljivo podsjeća na ono što danima govore najveći protivnici reformi u Hrvatskoj – čelnici sindikata državnih i javnih službi.

Oni danima grme: nemojte dirati naše plaćice, nemojte dirati naše sinekure, nemojte dirati naše privilegije, izmišljena radna mjesta, automobile srednje više klase za svakog člana stranke zaposlenog na izmišljenom radnom mjestu, nemojte digitalizirati javnu upravu, nemojte uvesti transparentnost, nemojte smanjivati broj općina jer ih ima baš toliko koliko ih treba, nemojte snižavati poreze nego ih, naprotiv, dignite – tvrdi Huić.

On navodi kako je prema Europskoj komisiji hrvatski dugoročni potencijal rasta manji od jedan posto i da je jedini način za ubrzanje tog rasta provođenje strukturnih reformi.

– Sudeći prema hipermlakom i neambicioznom Nacionalnom planu reformi prezentiranom jučer, vlada Andreja Plenkovića odustala je od reformi. Odustajanje od reformi odustajanje je od ubrzanja ekonomskog rasta. To je smrtna presuda za Hrvatsku. To znači daljnje osiromašenje, daljnje zaostajanje za EU prosjekom, daljnje iseljavanje. Nema reformi, idemo u propast – zaključuje šef “Lipe”.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay