TISNO, 30. siječnja 2017. (Hina) – Mjesna administracija u Tisnom namjeravaju izmijeniti prostorni plan kako bi stara škola mogla biti pretvorena u hotel s četiri zvjezdice, doznaje se u Općini Tisno, a potvrđuje investitor Tedi Slamić, izvršni direktor poduzeća Djelo.

Tvrtka Djelo, vlasnica lanca trgovina u Šibensko-kninskoj županiji, zgradu je otkupila od privatnog vlasnika s namjerom gradnje apartmana, a kada je doznala da je u planu uređenje cijelog tog dijela Tisnog počela je razmišljati o luksuznom hotelu sa 70 do 80 ležajeva.

“Ubrzo nakon što smo kupili zgradu i dobili na uvid plan uređenja Trga Rudine, vidjeli  smo da se naši planovi uklapaju u viziju razvoja Općine Tisno koja uređuje cijeli taj prostor i poticanjem hotelijerstva želi produljiti turističku sezonu. Riječ je o investiciji vrijednoj između 25 i 30 milijuna kuna za koju vjerujemo da će dijelom biti pokrivena novcem iz europskih fondova”, kaže Tedi Slamić.

Stara škola zadržat će prepoznatljivu vizuru, a za potrebe hotela u planu je gradnja modernog aneksa sa sobama, dodatnim sadržajima  i bazenom. Projektanti upravo rade na budućem izgledu hotela, a u Djelu prikupljaju potrebnu dokumentaciju kako bi do kraja ove godine mogli početi s radovima.

“Izmijenit ćemo prostorni plan kako bismo omogućili nadogradnju, odnosno aneksiranje stare škole i o tome smo izvijestili investitora. Obiteljski hoteli su budućnost, a prema planu investitora ovaj čak nadilazi tu kategoriju, jer bi trebao imati između 70 i 80 ležajeva. To će znatno pojačati hotelsku ponudu Tisnog i doprinijeti produljenju turističke sezone, tako da Djelo ne treba brinuti za našu potporu”, kaže za Hinu načelnik Općine Tisnog Ivan Klarin.

(Hina)