Povoljnim uvjetima nisu mogli odoljeti ni Rusi koji bi iz daleke Rusije rado ‘potegnuli’ do Legrada po kuću za jednu kunu

Što učiniti po pitanju zadržavanja mladih i zaustavljanju nestajanja sela izazov je brojnih mjesta u Hrvatskoj. Tako su u općini Legrad, smještenoj u Koprivničko-križevačkoj županiji, odlučili 19 nekretnina u općinskom vlasništvu prodati za jednu kunu. Kako javlja HRT, na drugom natječaju, uz hrvatske državljanje, za kupovinu nekretnine za “siću”, veliko zanimanje pokazali su i Rusi.

Mlade obitelji do 40 godina imaju prednost za kupnju kuće ili gradilišta za kunu. Četiri obitelji su u prvom krugu natječaja zadovoljile uvjete te se pripremaju za preseljenje u Legrad. HRT javlja da je u ponudi još 15 kuća. Osim doma za jednu kunu, budući stanari mogu računati i na 25.000 kuna poticaja od općine za obnovu i uređenje.

Mladi mogu dobro živjeti u Legradu jer općina ima novu školu, dječji vrtić te daje stipendije učenicima i studentima. Posao mladima ovdje nije teško naći zbog blizine gospodarskih centara u Koprivnici, Prelogu i Ludbregu. 

Cijeli članak možete pročitati na: net.hr

Foto: Pixabay