U okviru održavanja Gospodarskog foruma Grada Preloga, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u petak je svečano uručio 15 ugovora temeljem Programa „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“, te još 19 ugovora iz Programa „Razvoj zadružnog poduzetništva“ za 2019. godinu.

Nakon što je za tradicijske i umjetničke obrte prvotno bilo namijenjeno 3 milijuna kuna, rebalansom proračuna osigurano je dodatnih 700 tisuća kuna za još 15 potpora. S druge strane, vrijednost programa zadružnog poduzetništva iznosila je 2,7 milijuna kuna, a sredstva su podijeljena između 19 zadruga.

Osim ovih potpora, na svečanosti u Prelogu dodijeljeni su i ugovori odabranim projektnim prijedlozima suradnje između hrvatskih i mađarskih poduzetnika u sklopu natječaja B Light (Beneficiary Light Grant Shema), ukupne vrijednosti 4,2 milijuna eura.

U tijeku je priprema punih projektnih prijava u sklopu 3. poziva natječaja B Light, s rokom dostave do 20. prosinca 2019. Očekuje se da će odabrani projekti u okviru 3. poziva biti implementirani u prvom kvartalu 2020. godine.

Cijeli članak možete pročitati na: mingo.hr

Foto: Pixabay