Nakon Turističke zajednice grada Dubrovnika, i Turistička zajednica grada Zagreba odlučila je privući digitalne nomade kroz suradnju s Paulom Bradburyjem, osnivačem portala Total Crotia News koji je nedavno od nacionalne Hrvatske turističke zajednice zaradio čak dvije tužbe ukupno teške 100 tisuća kuna.

Iako se radi o različitim pravnim subjektima koji mogu donositi vlastite odluke o tome s kim će surađivati, Bradbury se tako našao u jedinstvenoj poziciji da ga dio promotivnog sustava hrvatskog turizma pravno goni, a drugi s njim sklapa unosne ugovore o suradnji.

O samoj tužbi medije je u travnju obavijestio sam Bradbury. HTZ je protiv njega podignuo dvije tužbe kojima od osnivača portala Total Croatia News traži ukupno 100 tisuća kuna odštete.

Povod za prvu tužbu, tešku 50 tisuća kuna, njegove su medijske izjave u kojima iznosi neistine i klevete na račun HTZ-a, a druga tužba je protiv njegove objave fotografije na kojoj je slogan “Croatia full of life’ zamijenio sa ‘Croatia full of uhljebs’.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay