Ali ne ide ni to bez velike muke. Gosti su naučili sve trikove…

Promjene su od prošle godine nastale i kod uvjeta rezervacija: većina iznajmljivača koja je imala stroge uvjete iznajmljivanja ‘prebacila’ se na fleksibilne.

Počeli su dozvoljavali gostima da bez financijskih posljedica mogu otkazati smještaj čak i dan ranije nego što su trebali stići. Tome su ‘krivi’ i portali koji su naglašavali kako gost može izabrati baš takve smještaje te je krenula lančana reakcija prebacivanja na bolje uvjete otkaza rezervacije za goste.

Gosti koji žele uštedjeti često čekaju do večernjih sati, kada neki iznajmljivači spuštaju cijene, i onda znaju stići domaćinima i za par minuta na vrata.

Takvi gosti su dobrodošli onima koji su bili svjesni da imaju ‘otvorene kalendare’ i mogu primiti takve rezervacija, ali određeni broj iznajmljivača koji nemaju već duže vrijeme ovakve rezervacije znaju upasti tako u problem jer su zaboravili na last minute rezervacije. I onda nastaje trka kako stići do apartmana, a ako nemaju mogućnosti za primanje gostiju nastaje potraga za brojevima portala kako bi se pokušali izvući iz problema.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay