‘Prošlogodišnje natjecanje pružilo nam je nužno znanje koje smo ove godine iskoristili da bismo postavili Hrvatsku na globalnu razinu hackathona’, kaže nam Sven Barac, student 4. godine Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) i jedan od organizatora timskog natjecanja u programiranju AlgoTrade hackathon, čije će se drugo izdanje održati u hotelu Zonar u Zagrebu od 8. do 14. travnja ove godine. Hackathon organiziraju Financijski klub sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i udruga X.FER. Natjecanje se sastoji od dva dijela, u tijeku su prijave, a ove godine sudjelovat će 60 ljudi iz Hrvatske i 40 iz inozemstva

Prijavljuju se timovi od četvero studenata. Za one koji studiraju ili žive u Zagrebu rok za prijave je do 23. ožujka. Kriteriji za odabir uključuju provjeru prethodnih iskustava u natjecanjima, rad na projektima i u tvrtkama, studij i slično.

Ove godine udvostručili su i broj nagrada – nagradni fond iznosi 10.000 eura, što predstavlja najveći studentski nagradni fond do sada ostvaren. Pobjednički tim osvaja nagradu od 5000 eura, drugoplasirani dobiva 3000 eura dok trećeplasirani tim osvaja nagradu od 2000 eura.

A kako bi se timovi adekvatno pripremili za postavljene zadatke, organizatori su u suradnji sa sponzorima i partnerima organizirali niz predavanja eminentnih stručnjaka. Ove godine održat će se ukupno osam predavanja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva od 8. do 11. travnja.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Image by Innova Labs from Pixabay