ZAGREB, 9. veljače 2017. (Hina) – Rovinj će i ove godine, drugi put za redom, biti domaćin Beach Polo Cupa, sportskog, turističkog i društvenog događanja koji će se na rovinjskoj plaži Porton Biondi održati od 18. do 21. svibnja, najavili su četvrtak iz hotelske kompanije Maistra, koja je s matičnom Adris grupom organizator tog turnira.

“Organiziranjem ovog međunarodnog događaja Adris grupa i Maistra još jednom potvrđuju trajno usmjerenje u razvoj vrhunskog turizma u Rovinju, a strateškim planiranjem i kontinuiranim ulaganjem, koje će do 2019. dosegnuti 4,6 milijardi kuna, omogućavamo stvaranje uvjeta za organiziranje i održavanje najzahtjevnijih sportskih i kulturnih događanja”, poručio je član Uprave Adris grupe i predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović.

Vjeruje da će to dodatno pozicionirati Rovinj poželjnom turističkom destinacijom u svijetu, što se pokazalo i prošle godine s prvim Rovinj Beach Polo Cupom, koji je, ocjenjuju u Maistri, bio uspješan i privukao je brojne turiste više platežne moći u taj istarski gradić, koji je, inače, po broju noćenja rekorder u hrvatskom turizmu.

Ovogodišnji Rovinj Beach Polo Cup donosi i novosti u odnosu na prvo izdanje, jer će i građani i gosti Rovinja moći pratiti dnevne utakmice turnira i zabavni program u stankama s gledališta za javnost koje će biti postavljeno u polo areni.

Povećat će se i broj utakmica s obzirom da se povećao i broj prijavljenih polo ekipa na čak šest timova s igračima iz različitih dijelova svijeta.

Priprema se i bogat zabavni program, s nastupom bivšeg pjevača grupe Spandau Ballet Tonyjem Hadleyjem u prostorima bivše tvornice TDR-a u centru Rovinja, a održat će se i polo parada od arene do centra grada s igračima i konjima.

U sve se uključuju i najbolji rovinjski restorani s ponudom posebnih menija.

U povodu tog turnira predsjednik organizacijskog odbora Uwe Zimmerman istaknuo je da je Rovinj već prepoznat kao luksuzna destinacija, da posjeduje potrebnu infrastrukturu i kapacitete za organizaciju turnira u tom kraljevskom sportu.

“To je festival sporta, elegancije, ljepote, povijesti, zabave i umrežavanja koji će donijeti nezaboravne sportske i zabavne trenutke, ali i promicati polo kao novi sport u regiji. Rovinj Beach Polo organiziran je na visokoj razini na kojem će nastupiti ove godine vrhunski međunarodni timovi, čijim utakmicama prisustvuju navijači iz cijelog svijeta. Ove godine podižemo i kvalitetu poboljšanjem terena, dodavanjem još dva tima te povećanjem broja ženskih igrača i otvaranjem vrata za širu publiku”, naglašava Zimmerman.

Iz Maistre ističu i da taj turnir Rovinj i Hrvatsku svrstava uz vrhunska polo odredišta poput Dubaija, New Yorka i Miamija, što pridonosi prepoznatljivosti kao luksuzne i elitne destinacije, uz istodobno povećanje broja noćenja u predsezoni u smještajnim objektima najviše kategorije.

(Hina)