DUBROVNIK, 3. veljače 2017. (Hina) – U siječnju ove godine ostvareno je, prema podacima iz sustava e-Visitor, 31 posto više dolazaka i 34 posto više noćenja nego u istom razdoblju lani, izvijestila je Turistička zajednica grada Dubrovnika.

Kako se navodi u priopćenju u petak, ”ostvareno je 11.657 dolazaka, što je povećanje od 31 posto, kao i 34.848 noćenja ili 35 posto više nego u siječnju 2016. godine”.
Na prvom mjestu broja posjetitelja su domaći gosti, slijede susjedi iz BiH, potom Koreje, Francuske, SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Japana, Španjolske, Albanije te Njemačke.
Iz Turističke zajednice napominju i kako su ovakvim rezultatim pridonijeli “raznovrsni sadržaji i ljepota grada, bogata povijest i baština”, kao i činjenica da su uspostavljeni izravni cjelogodišnji letovi iz Frankfurta i Istanbula, te da je nastavljen let iz Londona.
Najviše noćenja ostvareno je u hotelskim objektima, ali bolju popunjenost bilježe i privatni smještajni kapaciteti.
”U Dubrovniku boravi i produkcijski tim za snimanje filma “Robin Hood Origins”, a započela je i auto-prezentacija novog modela Nissan Micra, što je također značajno za povećanje turističkog prometa u Dubrovniku u ovom razdoblju”, ističu iz TZ-a.
Povodom Feste sv. Vlaha i Dana grada Dubrovnika očekuje se oko dvije tisuće posjetitelja, zaključuju iz TZ-a.

(Hina)