Grad Dubrovnik pokrenuo je na Općinskom sudu u Dubrovniku ovršni postupak nad tvrtkom “Razvoj golf” radi predaje u posjed tvrđave Imperijal na Srđu, koja je bila predmet ugovora o koncesiji raskinutog 4. lipnja 2020. godine.

Lokalna vlast tvrdi da je prethodno mirnim putem od spomenute kompanije zatražila povrat nekretnine u posjed, ali bez uspjeha, pa je kao idući pravni korak pokrenut ovršni postupak kojim se traži “udaljenje svih osoba i uklanjanje svih stvari iz nekretnine, površine 18.899 četvornih metara, te predaja nekretnine slobodne od osoba i stvari u posjed Gradu kao ovrhovoditelju”.

Podsjetimo, riječ je o dijelu područja na Srđu na kojem je izgradnju kompleksa golfskih igrališta i pratećih smještajnih turističkih objekata odnosno vila i apartmana, planirala spomenuta zagrebačka tvrtka, u vlasništvu izraelskog ulagača Aarona Frenkela, supruga Maje Ruth Brinar Frenkel, zamjenice ministra gospodarstva u premijerskom mandatu Ivice Račana.

Budući da projekt nije realiziran u roku koji je očekivala investitorska kompanija, tvrtka “Razvoj golf” i njezin osnivač, nizozemski “Elitech”, pokrenuli su međunarodnu arbitražu pred Međunarodnim centrom za rješavanje investicijskih sporova Svjetske banke radi naknade štete u iznosu od 123 milijuna eura.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay