‘Skup studenata koji su spremni i željni naučiti više i izbrusiti znanje stečeno na fakultetu, te ga prenijeti drugima kroz raznovrsne projekte koje organiziraju’. Tako čelnici studentske udruge Ekonomska klinika – predsjednik Ivan Ložnjak i dopredsjednik Josip Štimec – sažimaju viziju te Udruge okupljene oko jedne ideje: Pomozi znanjem

Ekonomska klinika, točnije Studentsko savjetovalište Ekonomska klinika, osnovana je 2015. kao neprofitna studentska, s ciljem besplatnog savjetovanja građana po pitanju financija te podizanju poduzetničkog duha u Republici Hrvatskoj. Sve to nastoje postići kroz brojne projekte koje organiziraju za širu javnost tijekom cijele godine.

No koliko smo kao nacija doista financijski pismeni? Predsjednik Udruge Ivan Ložnjak kaže da je razina financijske pismenosti u Hrvatskoj jako loša.

‘Djeca od malih nogu nisu dovoljno okružena pojmovima kojima bi trebala biti okružena, a i činjenica jest da je Hrvatska i dalje u toj nekoj tranziciji gdje i starije građanstvo možda ne zna pojmove koje bi trebali znati. U svijetu gdje fin-tech svijet preuzima apsolutno svaki segment financija, trebamo učiti od najmlađih pa do najstarijih nogu kako se prilagoditi svemu tome i educirati ih o tome svemu’, ističe Ložnjak.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay