Dvije godine očekivana Uredba o kriterijima za provođenje javnog natječaja za izdavanje energetskog odobrenja stupila je na snagu ovoga srpnja. Odobrenje bi trebalo donijeti napredak u odnosu na dosadašnji postupak, ali ako ne bude poluga rasterećenja poduzetnika u daljnjem razvoju projekta, osobito u pogledu pribavljanja stvarnih prava nad zemljom, moglo bi se pretvoriti tek u još jednu administrativnu prepreku.

Početkom srpnja, točnije 7. srpnja ove godine na snagu je stupila Uredba o kriterijima za provođenje javnog natječaja za izdavanje energetskog odobrenja i uvjetima izdavanja energetskog odobrenja.

Time je nakon gotovo dvije godine od stupanja na snagu novog Zakona o tržištu električne energije Hrvatska dobila temeljni podzakonski akt koji omogućuje razvoj novih energetskih projekata u području električne i toplinske energije te kogeneracije.

Energetsko odobrenje upravni je akt Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja temeljem kojeg se planira gradnja, rekonstrukcija odnosno revitalizacija proizvodnih postrojenja.

Cijeli članak možete pročitati na: rebuild.lidermedia.hr