Europski parlament u srijedu je usvojio rezoluciju o smanjivanju razlika i suzbijanju siromaštva među zaposlenima u kojoj traži uvođenje minimalne plaće, jednakost uvjeta rada za sve uključujući i digitalne nomade te uklanjanje razlika u plaćama između spolova.

Načelo da zaposlenjem nestaje i siromaštvo ne vrijedi u sektorima s niskim primanjima niti za one koji rade u nesigurnim i netipičnim radnim uvjetima, istaknuli su zastupnici zatraživši uvođenje minimalne plaće i jednake uvjete rada za sve.

Rezoluciju o smanjenju nejednakosti s posebnim naglaskom na siromaštvu unatoč zaposlenju, eurozastupnici su usvojili u srijedu na plenarnoj sjednici s 365 glasova za, 118 glasova protiv i 208, objavio je Europski parlament.

Zastupnici su podržali prijedlog Komisije o direktivi EU-a o minimalnim plaćama ocijenivši ga važnim korakom kako bi se osiguralo da svi mogu zarađivati za život od svojega rada i ravnopravno sudjelovati u društvu te pozvali Komisiju i države članice da u okvir svojeg općeg cilja okončanja siromaštva u EU-u uključe i sprečavanje siromaštva među onima koji su već zaposleni.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay