Osim iskazanih plaća u oglasu za posao ili prije razgovora za posao, poslodavci će, bez obzira na veličinu kompanije, zaposlenicima morati ustupiti podatke o pojedinačnoj visini plaće i prosječnoj plaći prema spolu, za kategorije radnika koji obavljaju isti posao ili posao jednake vrijednosti.

Obavezno navođenje raspona plaća u oglasima za posao i/ili na razgovorima, prikazivanje razlika u plaćama između spolova te po istim pozicijama, za potencijalne i trenutne zaposlenike zasigurno su pozitivni aspekti najnovije EU Direktive o transparentnosti plaća.

Ova Direktiva, punog naziva “Direktiva Europskog parlamenta i Vijeća o jačanju primjene načela jednakih plaća muškaraca i žena za jednak rad ili rad jednake vrijednosti putem transparentnosti plaća i provedbenih mehanizama”, implementirat će se u svim državama članicama EU-a, pa tako i u Hrvatskoj.

Kako MojPosao doznaje od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike države članice dužne su Direktivu implementirati u roku od tri godine od dana stupanja na snagu, što Hrvatska planira i napraviti.

Cijeli članak možete pročitati na: after5.hr

Foto: Pixabay