Samo 18 tvornica na europskom tlu proizvodi baterije za električne automobile. I to je značajan pomak u odnosu na razdoblje prije pandemije, kad su gotovo sve tvornice baterija bile u Aziji. I dalje top 5 svjetskih proizvođača baterija čine isključivo azijske tvrtke – po dvije iz Kine i Koreje i jedna japanska tvrtka.

Na prvom je mjestu kineski CATL, druga je južnokorejska tvrtka LG Energy Solutions, treći je japanski Panasonic, četvrti opet kineski BYD, dok je na petom mjestu SK On iz Južne Koreje. CATL proizvodi, primjerice, za BMW, Hondu, Stelantis, Teslu, Volkswagen grupu, Volvo. LG-eve baterije uzimaju General Motors, Renault grupa, Stelantis, Tesla, Volvo, VW grupa.

Japanski Panasonic radi baterije za Teslu i Toyotu. BYD dobavljač je Fordu, a SK-ove baterije ugrađuju se u modele Daimlera, Forda, Hyundaija i Kije. Od zvučnijih imena, Samsung svoje baterije isporučuje BMW-u, Fordu, Stelantisu i VW grupi.

Zbog nižih troškova, europski proizvođači automobila u potpunosti su se bili oslonili na azijske, primarno kineske i korejske proizvođače mnogih dijelova, pa tako i baterija. Da bi prevelika ovisnost automobilske industrije mogla biti problem, stručnjaci su upozoravali i ranije no takav način ostvarivanja uštede u pandemiji se europskim proizvođačima vratio u glavu poput bumeranga pa su ubrzali ranije razmatrane planove za proizvodnju baterija na više lokacija u Europi.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay