Europa se sve više okreće zdravstvenom i medicinskom turizmu, jer u tome vidi priliku za smanjenje štete od pada međunarodnih turističkih dolazaka u Europu zbog rasta dolazaka u neke druge regije, pogotovo Aziju, istaknuo je u četvrtak na 8. konferenciji HTI njezin pokretač i direktor Zdeslav Radovčić.

Konferencija HTI (Health Tourism Industry), koja se održava u četvrtak i petak, okupila je 350 domaćih i stranih sudionika iz 50 zemalja svijeta, među kojima i predstavnike nekih od najjačih svjetskih tvrtki-kupaca, organizatora zdravstveno-turističkih putovanja te osiguravatelja koji se bave tim poslovima, poput Cigna Insurance Management Services (CIGNA) i druge.

Direktor konferencije Zdeslav Radovčić je podsjetio da su prije osam godina s prvom HTI konferencijom bili među pionirima u Europi, a u međuvremenu je konferencija HTI postala i izvozni proizvod Hrvatske, jer se održavala i u Beču prije dvije godine, dok će ove godine imati izdanje još i u Bruxellessu.

“Konferencije o zdravstvenom turizmu su gotovo pa hit u Europi, jer sve više europskih zemalja želi razvijati ponudu te vrste. Ove ćemo godine konferenciju imati dva puta, u Zagrebu i u studenom u Bruxellessu, a razmišljamo da uvedemo i treću, jer svi žele na neki način povratiti sjaj europskih lječilišta, bolnica i wellnessa te time i ojačati europski turizam”, istaknuo je.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Shutterstock