Mnoge europske države ponudile su značajna obeštećenja i osigurale bespovratna sredstva za svoje poduzetnike, a što je s Hrvatskom?

Udruga Glas poduzetnika ovim putem želi ponovno upozoriti da se event industrija, putničke agencije i povremeni prijevoz putnika nalaze na izdisaju. U medijima često možemo čuti iz Vlade Republike Hrvatske i ministarstava da poduzetnici dobivaju značajnu pomoć. Međutim, potpora za očuvanje radnih mjesta nije dovoljna mjera pomoći za djelatnosti koje imaju pad prometa veći od 90 posto.

Podsjećamo, praktično sve druge članice EU obeštetile su poduzetnike te osigurale sredstva s kojima mogu nastaviti poslovanje. Primjerice, Francuska je samo za turistički sektor osigurala 28 milijardi eura pomoći i obeštećenja.

Već više od godinu dana poduzetnici iz navedenih djelatnosti ne rade, a važno je istaknuti i da ne dobivaju nikakvu pomoć od Vlade Republike Hrvatske. Tvrtke, poduzetnici i njihovi zaposlenici ne mogu opstati na ovaj način. Poduzetnici i obrtnici su u Hrvatskoj nažalost ostavljeni na cjedilu, iako su predstavnicima Vlade uvijek bila puna usta obećanja o pomoći, a pogotovo prije parlamentarnih i lokalnih izbora.

Gospodo, morat ćete preuzeti odgovornost za svoje nečinjenje i suočiti se s istinom – rekao je Marko Slišković, koordinator Odbora za prijevoz udruge Glas poduzetnika.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay